Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΣΟ

Σημαντικό ιατρικό συνέδριο θα διοργανωθεί από το Επαρχείο Καρπάθου –Κάσου στα αντίστοιχα νησιά το τριήμερο 23 - 25 Ιουλίου.

Συμμετέχουν εξέχοντες γιατροί –καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα αναπτύξουν θέματα που έχουν σχέση με «τον σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιαγγειακά προβλήματα», όπως ο Δημ Κρεμαστινός, Σωτ. Ράπτης-Σπύρος Μουλόπουλος, Γ. Πετρίκκος κ.α


• Συγκεκριμένα την Παρασκευή, στο ξενοδοχείο «Konstantinos Palace» στα Πηγάδια, ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου, θα χαιρετίσει και θα κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου που θα συνεχιστεί με τη συζήτηση με το κοινό. Την συζήτηση θα συντονίζουν οι καθηγητές Σπύρος Μουλόπουλος, Θεραπευτικής Ιατρικής, Σωτήρης Ράπτης, παθολογίας και Δημήτρης Κρεμαστινός, καρδιολογίας.


• Την επόμενη το πρωί στον ίδιο χώρο θα ξεκινήσει η επιστημονική συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν και οι τοπικοί γιατροί.


Στην ενότητα αυτή θα προεδρεύσει ο καθηγητής θεραπευτικής ιατρικής, Σπύρος Μουλόπουλος. Θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα από τους αντίστοιχους καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές.


o Από τον Καθηγητή, Σωτ. Α. Ράπτη, «Σύγχρονη αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη στην καθ΄ ημέρα πράξη».


o Από τον Αν. Καθηγητή, Δ. Βλαχάκο, «Αρτηριακή Υπέρταση – Αίτια / Αντιμετώπιση»


o Από τον Καθηγητή, Γ. Πετρίκκο, «Γενικές αρχές της αντιβιοτικής θεραπείας – Υπάρχουν εμπειρικοί κανόνες χορηγήσεώς της;»


o «Το κουτί της Πανδώρας: Οξεία κοιλία» Από τη μεριά του Παθολόγου: o Καθηγητής, Σωτ. Α. Ράπτης και από τη πλευρά του Χειρουργού: ο Επίκ. Καθηγητής, Κων. Κωνσταντινίδης.


• Στην ενότητα «Ο Καρδιαγγειακός ασθενής», που θα προεδρεύσει ο καθηγητής καρδιολογίας, Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός, θα αναπτυχθούν οι παρακάτω εισηγήσεις από τους αντίστοιχους αναπληρωτές καθηγητές καρδιολογίας :


o Από τον Αν. Καθηγητή, Ε. Ηλιοδρομίτη, «Η θρομβόλυση και η αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου»


o Από τον Aν.Καθηγητή, Γ. Φιλιππάτο, «Καρδιογενές shock και η διαφορική διάγνωση»


o Από τον Αν. Καθηγητή, Ι. Λεκάκη, «Αίτια και αντιμετώπιση του οξέος


πνευμονικού οιδήματος.


o Από τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Γ. Θεοδωράκη, «Αντιμετώπιση δυνητικά θανατηφόρων αρρυθμιών»




o Την Κυριακή το πρωί στην Κάσο στην αίθουσα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Φρύ θα γίνει συζήτηση με το κοινό, και με τη συμμετοχή των κκ Δ Κρεμαστινού, Σ Μουλόπουλου και Σωτ. Ράπτη, με θέμα:


«Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιοαγγειακά προβλήματα».


Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Επαρχείο Καρπάθου –Κάσου σε συνεργασία με το Κ Υ Καρπάθου στην Κάρπαθο και με τον Δήμο Κασίων στην Κάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: