Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ


   Μια όμορφη βραδιά πέρασαν όσοι το Σαββάτο 22 Ιανουαριου βρεθήκαν στο υπόστεγο της Ζωοδόχου πηγής Διαφανίου όπου κόπηκε η βασιλόπιτα της ενορίας και η εκκλησιαστική χορωδία της Μητροπόλεως μας τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα και έψαλε ύμνους των Φώτων και του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου ευχαριστούμε  την χορωδία και τον πατέρα Καλλίνικο Μαυρολέων που κάθε φορά ανταποκρίνονται άμεσα και με χαρά στην κάθε πρόσκληση μας ,παρόλο που ο δρόμος μας είναι ακόμα αρκετά δύσκολος και την συγκεκριμένη βραδιά έβρεχε πολύ δυνατά .

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΝΑΡΟΥΛΑ

   
 Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο η χειροτονία του Αλέξανδρου Μαναρουλά . Ο Αλέξης είναι ένας νέος από την Αρκάσα που αγαπά πολύ την Όλυμπο, όλοι τον θυμόμαστε στα πανηγύρια μας ειδικά στον Αη Γιάννη να τραγουδά να παίζει λύρα και τσαμπούνα . Το όνομα που του δόθηκε ως ιερέως είναι π. Αμβρόσιος όνομα που φέρει και ο Μητροπολίτης Καρπάθου του ευχόμαστε να είναι άξιος και δυνατός για να μπορέσει να υπηρετήσει με συνέπεια τον δρόμο που διάλεξε αλλά να μην αφήσει και την παράδοση μας που και αυτήν την αγαπά τοσο .

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΉ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ


        

      Μετά από διαγωνισμό ,έναντι του ποσού των 7.400 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο ,συμπατριώτης μας ανέλαβε να περνάει από όλες τις γειτονιές στην Όλυμπο όπου σε συγκεκριμένα σημεία θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια από κάθε νοικοκυριό και να τα μεταφέρει στους κάδους από όπου θα τα παίρνει το απορριμματοφόρο του δήμου.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

                                Η σπηλιά του Μπαλασκά στην Σαρία    




    Ο όμιλος φίλων βουνού και θάλασσας Καρπάθου είναι ένας σύλλογος που από το  2008  κάθε Κυριακή διοργανώνει πεζοπορικές διαδρομές  ,είναι μια σημαντική πρωτοβουλία αφού αρκετοί άνθρωποι γνωρίζουν κάθε βδομάδα τα πολύ όμορφα μέρη που  έχει το νησί μας και τις  όμορφες διαδρομές που μπορεί κάποιος να επιλέξει . Πολλές είναι οι φορές που οι εξορμήσεις του συλλόγου είναι προς την περιοχή μας και αυτό μας δίνει πολλή χαρα  ,επίσης στην ομώνυμη σελίδα τους στο facebook ανεβάζουν φωτογραφίες που μπορούν όλοι να δουν καταπληκτικά τοπία της Καρπάθου .

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εξουσιοδότηση υπογραφών για τον Νίκο Ορφανό.


                                                              Κάρπαθος 3/2/2011
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΗΛ: 22453 60116
ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 64

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

αφού έλαβε υπόψη:
1. την παρ. 1 του άρθρου 86 και το άρθρο 88 του Ν. 3463/06
2. το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010
3. την ανάγκη εξυπηρέτησης των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ολύμπου

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Εξουσιοδοτούμε το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ορφανό Νικόλαο του Εμμανουήλ, να υπογράφει τα παρακάτω έγγραφα, τα οποία θα εκδίδονται από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου:
α. Πιστοποιητικά για την εγγραφή στα Δημοτολόγια (γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, κ.λ.π), στα μητρώα αρρένων, πλησιεστέρων συγγενών, κ.λ.π που εκδίδονται με βάση έγγραφα στοιχεία , που υπάρχουν στο αρχείο του Δήμου μας.
β. Βεβαιώσεις κατοικίας και περί οφειλής ή όχι του τέλους ακίνητης περιουσίας.
γ. Τα αποδεικτικά παραλαβής εγγράφων , που αποστέλλονται στο Δήμο μας.
δ. Τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής των πολιτών και την επικύρωση φωτοαντιγράφων από διάφορα έγγραφα, που είτε υπάρχουν στο αρχείο του Δήμου μας είτε προσκομίζονται από τους πολίτες, για το σκοπό αυτό.
ε. Διαβιβαστικά έγγραφα προς άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς, για θέματα ενημέρωσης , διευκρινίσεων και αποστολής στοιχείων καθώς και προς τους πολίτες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΑΝΙΩΤΗΣ Φ. ΜΙΧΑΗΛ