Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

 Τα παιδιά του συλλόγου Νέων Ολύμπου Διαφανίου έβαψαν το λιμάνι του Διαφανιού δίνοντας του μια πολύ όμορφη μορφή και ενισχύοντας την πεποίθηση μας οτι οι νέοι μας είναι η δύναμη μας. Φτάνει ο τόπος να μπορέσει να κρατήσει όσο γίνετε περισσότερα από αυτά και σίγουρα το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο !!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ


Από το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου μας εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα βαρέων αντικειμένων:

Δευτέρα: Πηγάδια

Τρίτη : Απέρι – Βωλάδα – Όθος – Πυλές 


Τετάρτη: Μεσοχώρι – Σπόα- Λευκός – Άγιος Νικόλαος 

Πέμπτη: Μενετές – Αρκάσα- Αμμοπή – Αφιάρτης – Αεροδρόμιο – Φοινίκι.

Παρασκευή: Πηγάδια 

Για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ολύμπου και Διαφανίου το όχημα των βαρέων αντικειμένων θα περνάει για αποκομιδή κάθε δέκα (10) ημέρες. 

O 

Αντιδήμαρχος Γεώργιος Γεργατσούλης. 


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011


Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου μας ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της ότι θα επισκεφθούν το Κ. Υ Ορθοπεδικοί Ιατροί για το χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου 2011 μέχρι και 15 Αυγούστου 2011 με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού μας.

Πρόγραμμα Ιατρών:

1. Κλωνάρης Μάριος από 18/07/11 έως και 25/07/11.

2. Άντερσεν Νικόλαος από 25/07/2011 έως και 01.08/11
3. Ορφανός Ιωάννης από 01/08/11 έως και 15/08/11.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοικούσας κάθε Πέμπτη ο Ουρολόγος κ. Πολίτης Γεώργιος εξετάζει δωρεάν 10 άτομα κατόπιν ραντεβού και ότι ο Χειρουργός κ. Αζάμι επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του και εξετάζει καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Από το Σάββατο 9 Ιουλίου ξεκίνησαν τα αεροπορικά δρομολόγια που ενώνουν την Βόρεια Ελλάδα με την Κάρπαθο ,κάθε Σάββατο ένα αεροπλάνο  θα ξεκινά από Θεσσαλονίκη για Κάρπαθο και επιστροφή Για αυτό το δρομολόγιο έχει ήδη γίνει προετοιμασία από ταξιδιωτικά γραφεία της Μακεδονίας που έστειλαν 80  εκπροσώπους τους για εκπαιδευτικό ταξίδι στην  Κάρπαθο.   Oι τουριστικοί πράκτορες φιλοξενήθηκαν την πρώτη μέρα στο Οθος και την δεύτερη μέρα την πέρασαν  ολόκληρη στην Ολυμπο  όπου η τοπική κοινωνία  με πολύ  χαρά βοηθησε στην φιλοξενία,  αρχικά τους υποδεχτηκαμε  στο Διαφάνι    και στην συνέχεια  φθάνοντας στην Ολυμπο μια ομάδα  παιδιών  ντυμένα με παραδοσιακές  στολές  χόρεψαν στο Πλατύ  ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες, στην συνέχεια  επισκέφτηκαν το μουσείο Β. Χατζηβασιλη και ακολούθησε γεύμα στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολυμπου.   Τα μαγαζιά από Ολυμπο και Διαφανι  προσέφεραν τα φαγητά και τα ποτά.  Πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν στο να πάει  όλη αυτή η διοργάνωση καλά και πραγματικά οι επισκέπτες μας έφυγαν ενθουσιασμένη με την Ολυμπο την παράδοση και την φιλοξενία της , ανάμεσα στους επισκέπτες  ήταν και δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες  Μακεδονία και Αγγελιοφόρος  έτσι όταν γύρισαν  αφιέρωσαν στην Ολυμπο  ολόκληρα  ένθετα στις εφημερίδες αυτές .Το δρομολόγιο γίνετε με αεροπλάνο  charter 130 ατόμων και το εισιτήριο μετ επιστροφής κοστιζει περίπου 200 ευρώ. 



 
Ο εξοπλισμός του Περιφερειακού Ιατρείου Ολύμπου  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 130 χιλιάδες ευρώ όμως  το κρίσιμο ερώτημα  είναι πότε θα μπορέσει να στελεχωθεί αφού το θέμα της Ιατρικής περίθαλψης είναι από τα πιο δύσκολα γενικότερα στο νησί. Αυτήν την εποχή πάλι πρέπει να γίνετε ολόκληρη διαδικασία ώσπου να καταφέρουμε κάποιος αγροτικός να έρχεται προσωρινά  στο ιατρείο της Ολύμπου Σε λίγες μέρες θα έρθει ο αγροτικός που  είναι διορισμένος  εδώ όμως προηγουμένως έπρεπε να κάνει μια τρίμηνη εκπαίδευση  στο νοσοκομείο Ρόδου και όλους αυτούς τους μήνες   η κατάσταση  ήταν πολύ δύσκολη .