Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011


Στην Κάρπαθο βρέθηκε την Κυριακή ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, που παρέστη στην τελετή επίσημης παράδοσης της επέκτασης των κτιρίων του Αεροδρομίου, συνοδεύοντας τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.«Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες υποδομές για την ακριτική Κάρπαθο» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τόσο για την ανάπτυξη του νησιού συνολικά, όσο και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του. Αμέσως μετά, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο, υπό τον κ. Μαγκριώτη, παρουσία των βουλευτών του νομού Νίκου Ζωίδη, Γιώργου Κασσάρα και Μίκα Ιατρίδου  του δημάρχου της Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη και των  Αντιδημάρχων   Ιωάννη Χαροκόπου, Μαρίας Χριστοδούλου, Γιώργου Δημάρχου και Γιώργου Γεργατσούλη.
Στη σύσκεψη ζητήθηκε η προσωπική συμβολή και παρέμβαση του υφυπουργού ώστε να προωθηθούν μεγάλης σημασίας έργα υποδομής για το νησί, . Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής έργα:

            1.   Νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου: Ήδη ο Δήμος έχει προσδιορίσει την έκταση, όπου θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο. Απομένει ο προσδιορισμός του κτιριολογικού προγράμματος. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι στο ΠΕΠ Ν.Αιγαίου και μπορεί άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.
          2.   Αποχέτευση και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Πηγαδίων Καρπάθου: Για τις ανάγκες του έργου ανατέθηκε από το Δήμο Καρπάθου μελέτη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου καθώς και οι τεχνικές μελέτες για τα δίκτυα μεταφοράς των λυμάτων αλλά και των ΕΕΛ. Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έχει εκδοθεί η σχετική έγκριση, επίσης έχει παραχωρηθεί και η σχετική έκταση για την κατασκευή του έργου, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο οδικό έργο Σπόα – Όλυμπος, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της επαρχίας μας αλλά και στο θέμα  της αερομεταφοράς ασθενών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: