Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

¨Ταξιδεύω & προσφέρω¨ Κάρπαθος (ΡΟΤΑ)


    Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο κέντρο υγείας Καρπάθου το Σαββάτο 26  Μαρτίου από περίπου 300 παιδιά που περίμεναν να εξεταστούν από τους γιατρούς που εθελοντικά πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσα από το πρόγραμμα ¨Ταξιδεύω & προσφέρω¨ του Ροδιακού ομίλου ταχυπλόων σκαφών (Ρ.Ο.ΤΑ).Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες δουλεύοντας χωρίς διάλλειμα επί περίπου δέκα ώρες όμως πολλά παιδιά δεν πρόλαβαν να εξεταστούν. Εκείνη την μέρα φάνηκε πιο καθαρά από ποτέ πόσο μεγάλες είναι οι ελλείψεις στο θέμα της υγείας στο νησί μας. Ευτυχώς υπάρχουν εθελοντές όμως αυτή δεν μπορεί είναι μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Νιώθουμε ότι ενώ το κράτος ζητά από εμάς ότι και από τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων οι υπηρεσίες που μας προσφέρει σε όλους τους τομείς και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι ο τομέας της υγείας είναι ελλιπείς.
    H επιστημονική ομάδα που προσέφερε τις υπηρεσίες στην Κάρπαθο ήταν οι κ. Παρίσσης Δ. οδοντοστοματολόγος, ο κ. Καραγιάννης Α. ορθοπεδικός, η κ. Ζωάννου Ά. δερματολόγος, η. κ. Καννή Α.Μ. καθηγήτρια φυσικής αγωγής & διορθωτικής γυμναστικής.Η Πρωτοβουλία ήταν αξιέπαινη και μακάρι να βρει μιμητές και υποστηρικτές το έχουν τόσο πολύ ανάγκη τα νησιά μας. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του ομίλου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τόσο μεγάλη προθυμία και διάθεση. 
  Ο χορηγός της εκδήλωσης κ. Χαρίτος Σταμάτης προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Πηγαδιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος, ένα σπειρόμετρο, μία συσκευή αξιολόγησης της αναπνευστικής λειτουργίας. Εκτός από τον κ. Χαρίτο χορηγοί  της  εξόρμησης ήταν οι Μπουρνής Κατασκευαστική Μεταφορική ,Ιωαννίδης Σταυρής Ψύξη – Θέρμανση ,Γεροντής ανοξείδωτα – Ναυτιλιακά, Water Park Faliraki, X-plore ενοικιάσεις φουσκωτών Σκαφών . 
    Το Σαββατοκύριακο  5 και 6 Μαρτίου τα μέλη του Ροδιακού ομίλου είχαν  ταξιδέψει στην Χάλκη όπου  πρόσφεραν και εκεί τις υπηρεσίες τους. Την Κυριακή κατά την επιστροφή τους από Κάρπαθο για Ρόδο έκαναν στάση στο Τρίστομο όπου φιλοξενήθηκαν από  Ολυμπίτες μέλη του ομίλου.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: