Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


To τριήμερο 24,25, και 26 Μαρτίου βρέθηκε στην Κάρπαθο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.Ο κ. Κρεμαστινός πέρασε σχεδόν από όλες τις τοπικές κοινότητες  όπου συναντήθηκε με τα τοπικά συμβούλια και πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων.
Επίσης πήρε μέρος σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στην οποία μετείχαν οι γιατροί και εργαζόμενοι του Κέντρου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο στη λειτουργία του.Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Κρεμαστινός, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Χανιώτη, παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία μετείχε και ο πρώην Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου και νυν Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιοχής κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος.  Στη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το νησί, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η Κάρπαθος πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.  Σε αυτό, όμως, θα πρέπει να συνεισφέρει όχι μόνο το κράτος ως οφείλει, αλλά και οι παραγωγικοί φορείς καθώς και το σύνολο της κοινωνίας.  Πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.”
Τόνισε επίσης πως ο ίδιος θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες των Καρπαθίων για την ανάπτυξη του νησιού που είναι βασική προϋπόθεση για την ευημερία του τόπου και η μοναδική λύση για να σταματήσει να “αιμορραγεί” πληθυσμιακά το νησί.
Στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του, ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε να συναντηθεί με την ομάδα του Συλλόγου Ρ.Ο.Τ.Α.  και τους γιατρούς που στελέχωσαν την πρωτοβουλία της εθελοντικής δράσης “Ταξιδεύω και Προσφέρω” και συγχάρηκε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεουλάκη, ευχόμενος η προσφορά και ο αλτρουισμός που αναδεικνύεται μέσα από τέτοιες δράσεις να βρει μιμητές και σε άλλους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας.
       Στην Όλυμπο και το Διαφάνι ήρθε το βράδυ της 24ης Μαρτίου μίλησε με τον κόσμο και είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την εποχή που και οι άνθρωποι  είναι λίγοι αλλά και λόγο της μεταβατικής περιόδου από την αυτονομία της  Ολύμπου στην ένταξη της στον ενιαίο Δήμο πολλά έργα που έπρεπε να έχουν τελειώσει έχουν παγώσει δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ζωή των κατοίκων εδώ ..Ακούσαμε αρκετές πικρές αλήθειες  όπως ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και αν δεν έρθουν κάθε μήνα χρήματα από τους δανειστές δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να πληρωθούν ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις ,ότι τα χρήματα που τα τελευταία χρόνια έφυγαν από την Ελλάδα προς ξένες τράπεζες είναι περίπου ίσα με το Ελληνικό χρέος ,ότι τόσα χρόνια παίρνουν τόσοι πολλοί επιδοτήσεις που δεν τις δικαιούνται αλλά το χειρότερο που δεν τις χρησιμοποιούν για επενδύσεις αλλά για προσωπικό πλουτισμό και κάτι που μας έκοψε την ελπίδα που τόσα χρόνια είχαμε για στελέχωση του πολυιατρείου μας είπε λοιπόν ότι έγιναν όλα τα πολυιατρεία χωρίς να υπάρχει προοπτική στελέχωσης και πώς να υπάρξει αφού για έναν αγροτικό γιατρό χρειάζεται να βάλουμε μέσο και να παρακαλάμε να τον εξασφαλίσουμε ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: