Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

AKTOΠΛΟΙΚΟ ,ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ


 «Ακτοπλοϊκό Δίκτυο  στη Δωδεκάνησο: Προβλήματα και Προοπτικές  Ανάπτυξης» ήταν το κύριο θέμα της  ημερίδας  που πραγματοποιήθηκε  στην Ρόδο την Πέμπτη 8 Μαρτίου και στην οποία   συμμετείχε  ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης και οι Δήμαρχοι  Πάτμου, Αγαθονησίου,  Λειψών, Λέρου, Καλύμνου, Κω, Αστυπάλαιας, Νισύρου,  Σύμης, Χάλκης, Ρόδου, Κάσου,  Καρπάθου και Μεγίστης.         
  Στην ημερίδα συμμετείχε ο Γενικός  Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  κ. Νικόλαος  Λίτινας  ενώ  παρόντες ήταν ο  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης  Χαλκιώτης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, εκπρόσωποι  επιμελητηρίων  και ακτοπλοϊκών εταιρειών.     
Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης διαμαρτυρήθηκε  για το γεγονός ότι  μειώθηκαν οι δρομολογιακές  γραμμές, τόνισε τα ζητήματα του μεταφορικού ισοδύναμου, την ανάγκη γρήγορης δρομολογιακής γραμμής κατά την τουριστική περίοδο  υπογραμμίζοντας  το γεγονός ότι θα  είναι συμφέρουσα  για την ελληνική οικονομία η καθιέρωση αυτής της γραμμής.
 «Το νησί χρειάζεται γρήγορη γραμμή και για τους τουρίστες  και για τους παλιννοστούντες  Καρπάθιους. Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ονόματα  αλλά το Blue Star  στο νησί μας πέτυχε, ήταν θετική η παρουσία του(…) Ο τουρίστας πρέπει να ξέρει πότε θα επιστρέψει από τον τόπο των διακοπών του.»     Ο κ. Χανιώτης  αναφέρθηκε επίσης  στην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί  βόρεια πύλη εισόδου  στο Λιμάνι Διαφανίου.

Κατά την διάρκεια της δεκάλεπτης ομιλίας του  υπογράμμισε ότι « Αν και φιλόλογος δεν πολλαπλασιάζω τα λόγια μου  αλλά τα μετρώ.»   «Υπάρχει  μία ιδιαιτερότητα  που αφορά το νησί της Καρπάθου  γιατί είναι ένα άγονο και απομονωμένο νησί και μοιραία και η γραμμή χαρακτηρίζεται ως άγονη(…)  Η Κάρπαθος είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός σε επίπεδο Νομού.  Αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα δεν πρόκειται ούτε να επιβιώσει ούτε να   διαβιώσει(...) Η Πολιτεία θα χάσει αν δεν τακτοποιήσει το συγκοινωνιακό  και  θα πρέπει οπωσδήποτε να επανεξετάσει το ζήτημα των θαλασσίων μεταφορών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης  χαρακτήρισε «απαρχαιωμένο το σύστημα  των ταχυδρομικών γραμμών. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν»  

                Στο  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας   Δωδεκανήσου

Στο Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Νότιας  Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα ο Δήμαρχος Καρπάθου όπου  θα θέσει τα ζητήματα:
1.     της καθίζησης του  παραλιακού δρόμου Πηγαδίων  καθώς επίσης  και της θωράκισής και ανάπλασής του  και
2.     της καθίζησης του παραλιακού στη λιμενική ζώνη  Διαφανίου.     




                                                      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου


Δεν υπάρχουν σχόλια: