Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Διεξαγωγή εξετάσεων απόκτησης πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στην Κάρπαθο»








           








Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον ορισμό της Ρόδου για πρώτη φορά ως έδρας για την διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση του κρατικού  πιστοποιητικού γλωσσομάθειας για τους μαθητές που προέρχονται από την Κάρπαθο και την Κάσο, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση  Πιστοποίησης Ξένων Γλωσσών  την παρακάτω επιστολή-πρόταση:

         Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να υποστηρίξω το αίτημα των Κέντρων ξένων γλωσσών της Καρπάθου και τη Κάσου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στην Κάρπαθο και όχι στη Ρόδο.
         Μέχρι τώρα οι εξετάσεις διεξήγοντο επί τόπου και σε αυτές συμμετείχαν σχεδόν 100 (εκατό) υποψήφιοι. Με τον τρόπο αυτό η εξυπηρέτηση των ντόπιων στα ακριτικά νησιά  τους απέτρεπε τη μετακίνηση αυτών και των οικείων τους στη Ρόδο(περίπου 200 άτομα) με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται με τις ισχύουσες συγκοινωνίες, τις διανυκτερεύσεις ,την ταλαιπωρία και το κυριότερο απ’ όλα την οικονομική επιβάρυνση μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές  συγκυρίες που όλοι βιώνουμε.
Είναι προτιμότερο να μετακινηθεί μία ολιγομελής ομάδα εξεταστών παρά μία πολυπληθής ομάδα Καρπαθίων και Κασίων στην Ρόδο, για τους λόγους που προανέφερα.
Για μια άλλη φορά διαπιστώνουμε ότι οι ιδιαιτερότητες  των νησιωτικών μας περιοχών όπως η δική μας  δεν λαμβάνεται  σοβαρά υπόψιν και όλα σχεδιάζονται κεντρικά αγνοώντας τη νησιωτικότητα.
Χρειάζεται λοιπόν μια πολιτική απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση και  πιστεύω ότι  θα εξετάσετε θετικά το παραπάνω λογικό αίτημα.
                                                                Με εκτίμηση,
                                                                 Μιχάλης Ερωτόκριτος


                                                             Ε.Π.Σ. της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου
                                                          Της ΠΝ.Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: